Частичното бедствено положение заради състоянието на река Марица и нейното корито

...
Частичното бедствено положение заради състоянието на река Марица и нейното корито
Коментари Харесай

Удължиха частичното бедствено положение в Пловдив заради река Марица

Частичното бедствено състояние поради положението на река Марица и нейното корито в Община Пловдив бе удължено. Това излиза наяве от заповед на краткотрайно изпълняващия длъжността кмет Величко Родопски. Обявяването на частичното бедствено състояние бе със период от 7 дни, само че с новата заповед се удължава до 29 октомври, в това число.

Междувременно от компания ПИМК би трябвало да са изпратили на Община Пловдив оферта за незабавното разчистване на коритото на реката, написа. Все още обаче това не е отразено в профила на купувача на градските управляващи, въпреки крайният период да бе 6 октомври.

Въпросното бедствено състояние бе оповестено, с цел да може кметът да разпореди без конкурс почистването на коритото на реката с непосредствено договаряне, а процедурата е за 1,5 млн. лв. с Данък добавена стойност.

По думите на зам.-кмета по екология Анести Тимчев със средствата ще се изчистят островите и към основите на мостовете. По-мащабното разчистване ще стане, откакто се направи планът за цялата територия на Община Пловдив. 6 компании вземат участие в процедурата, а към момента няма определен реализатор, макар че офертите бяха отворени през юли.

Според Тимчев, в случай че паднат 30 литра на квадратен метър по поречието на реката, то 6-метрова вълна може да залее Пловдив, като с изключение на опустошения, може да остави и града без вода.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР